Hvad kendetegner et godt udemiljø?

En af de vigtigste ting, man bør huske på, når man planlægger at anrette et godt udemiljø er ordentlig tilgængelighed. Det er vigtigt, at tage højde for barnevogne, kørestole, cykler og meget andet. Det nytter ikke meget at skabe et fantastisk miljø, hvis ikke det er tilgængeligt. En god tilgængelighed er næppe til gene for nogle, mens en dårlig er til stor gene for mange mennesker. Det er også en fordel at tænke i god skiltning, toiletforhold, parkeringspladser mm. Alt sammen medvirkende til, at så mange som muligt vil anvende området til glæde for alle.

Det er også vigtigt at skabe plads til, at man kan sætte sig ned og slappe af og nyde området. Det gør absolut ikke noget, at der tænkes i andet end de klassiske borde-bænke sæt, men at man i stedet leger med forskellige spændende opstillinger og lader dem være en del af et områdes spændende udformning. Rigtig mange steder tænkes i flotte og farverige legeredskaber, men hvad med mor og far, der står og kigger på? Hvorfor ikke skabe et godt område til dem – måske nogle liggestole eller hængekøjer, hvor man kan hygge sig imens børnene leger. Gerne i spændende former og farver.

Har man mulighed for det, er det også rart, hvis der er noget smukt at kigge på for dem, der er blevet for gamle til at gynge og vippe. Optimalt ville det være, hvis området lå med udsigt over vand eller mark, men ligger det inde i byen kan man tænke i nogle spændende figurer, sjove labyrinter, flotte blomster osv. Lad området fortælle sin egen historie, så kommer folk med garanti tilbage igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *