Derfor er projektet vigtigt

Grønne områder og udemøbler

Sol Over Urbanplanen var et vigtigt projekt, fordi det netop viste, hvordan man kunne skabe en følelse af samhørighed i en dansk bydel, der vel i bedste fald kunne siges at have fået en tur af tidens tand. Vi siger på ingen måde, at modellen 100% kan kopieres til andre danske bydele, men derfor kan man jo godt kigge på konklusionerne og lære lidt af det.

Det nye projekt, som vi med denne hjemmeside ønsker at stå som eksponenter for, er netop det, at få tænkt byfornyelse ind i andre områder i Danmark. Ikke bare i Københavnske forstæder, men så sandelig over hele landet. Er det så ikke at tage munden lidt for fuld kan du sige. Sikkert er svaret, og vi forventer på ingen måde, at vi med denne hjemmeside kan ændre verden – men lad os nu tage det et skridt af gangen.

Det første skridt er i vores optik at få lavet nogle oaser rundt omkring i byerne, hvor der fyldes nogle stole, borde, beplantning mv. ind. På den måde har man i hvert fald et sted at sidde ned, når verdenssituationen skal vendes – og det er præcis det den skal. I et Danmark, hvor en stor del af befolkningen kommer med en anden kulturel baggrund og retorikken af og til i medierne kan virke unødvendig hård tror vi inderligt på, at samtale fremmer forståelsen.

Så lad os få nogle udemøbler ud i byerne og lad os så dernæst kigge på hvilke aktiviteter, der kunne samle, underholde, stimulere samtale osv. For på den måde kommer vi altså langt…

En af de ting, som der selvfølgelig altid er populært, er de lokale byfester. Rundt omkring i Danmark afholdes der massevis af byfester hvert år og det er jo en perfekt mulighed for at komme ud og hilse på de andre beboere i byerne, men også mindre kan gøre det. Ønsker I i jeres samfund et mindre komsammen, der måske ikke bliver permanent, så har vi flere gange ladet os fortælle, at større møbelhuse gerne kommer og stiller udemøbler op. Dialog er jo i alles interesse – også erhvervslivets!